Ma au la blogroll:

  • Icon Iasmy

Parteneri

De DUHUL, scris la November 28th, 2008

Gropi, Andrenalina si Umor negru II

       A doua intamplare s-a petrecut tot in judetul Arad mai precis la Pecica, o localitate apropiata. In aceasta zona exista un obicei cand vine vara si se coc pepenii verzi sau “lubenitza” cum i se mai spune popular, ca lumea sa mearga la “bostan”. Bostan fiind o alta denumire pentru pepenele verde, dar pentru cei din aceasta zona a primit o alta semnificatie.  Cand sunt aproape copti, ei trebuie paziti aproape nonstop impotriva “hoardelor” de tigani la datorie, care nu se sfiesc sa vina in “haite” de 15-20, cu mic cu mare, catel si purcel si carutze sa fure cat pot de pe o tarla nepazita. Asa ca in fiecare vara una din distractiile de sezon este sa se mearga “la bostan”, adica 4-10 tineri baieti si fete se duc intr-o cabanutza incropita in mijlocul pamantului cultivat, coc porumb la foc, beau bere, asculta muzica daca au  posibilitatea, au la discretie bineinteles “lubenitza” cat pot sa inghita. Distractie este maxima, de multe ori Muresul aproape, mai pot face si baie, omul multumit ca cineva pazeste locul, ca doar cativa pepeni verzi mancati nu echivaleaza deloc cu …tone furate. Toata lumea fericita.

          Ei bine, intr-o seara din asta, oamenii erau “la bostan” inclusiv amicul meu.  Isi vedeau de distractie, cand deodata cineva observa niste siluete care se miscau destul de repede prin intuneric.

-Tiganiii!!!!! a zbierat careva… Toti au navalit in directia respectiva..  Ei stiau ca tiganii, care de multe ori erau mai numerosi decat cei care pazeau, nu vor sa fie vazuti, si chiar daca ii depaseau numeric de 3 ori fugeau mancand pamantul cand erau descoperiti sau fugariti.  Nu de alta, dar si ei cam tot pe acolo locuiau in zona, si de acolo pana ca “seful de post” sa ii culeaga frumusel pe toti a doua zi nu mai era decat un pas. 

     Au ajuns destul de repede in locul cu pricina, se pare ca tiganii chiar erau numerosi si foarte…rapizi, pana sa fie observati deja umplusera aproape 15 saci si nu mai trebuiau decat pusi in carute.   A inceput o urmarire ca in filme, peste campuri, porumb, capite de fan peste tot si in toate directiile numa zbierete si fugareala.  Amicul meu impreuna cu un prieten se tineau dupa un tigan cam de inaltimea lor si chiar voiau sa il prinda. Ramasese mai in urma, si nu mai aveau mult pana sa il ajunga.  Prietenul lui cara dupa el un cutit cat toate zilele -folosit probabil pentru taierea “lubenitzei”- se simtea mult mai amenintator cu el in mana :)) . Intrasera pe un camp cu capite de fan, si amicul meu mi-a povestit ca un alt obicei pentru capitele de fan este sa se sape aproape de ele sau in mijlocul lor o groapa destul de mare, cam cat o capita de fan – ceva de peste 2 m adancime si latime destul de mare -4,5 metri in mijlocul careia se pune o bara de fier infipta in pamant adanc, un paratraznet eficient, care evita incendierea capitelor la furtuni.

       Bineinteles ca in fuga nu au mai vazut groapa niciunul, si in secunda urmatoare au cazut in groapa claie peste gramada, tiganul primul, cazut lat, a apucat sa se intoarca cu fata in sus, prietenul cu cutitul in mana a cazut peste el, iar cutitul cum era tinut in mana s-a infipt ca in filmele horror la cativa centimetri de capul nefericitului in pamant dar fiind lung arata ca un iatagan.  Amicul meu a cazut si el mai spre marginea gropii, un pic mai departe de cei doi.  Cel cu cutitul, foarte inspirat de bautura s-a uitat crunt la tigan si ii zice pe un ton foarte vesel:

–  Aaaaa , nu te-am omorat inca?    Atata ii trebui tiganului, spaima i-a inzecit puterile, l-a aruncat de pe el pe cel cu cutitul direct in peretele gropii,  a sarit in picioare instant, si in secunda urmatoare, ca in filmele S.F. a fugit catre un perete opus fata de cei 2 si ca un fel de paianjen uman a zgariat cu mainile si picioarele pamantul si efectiv a urcat drept pe perete pana sus, 2 metri jumate, si dus a fost!!  

     Astia doi surprinsi de intorsatura pe care au luat-o lucrurile nu au mai putut decat sa rada de sa se sparga, si mai mult, nu au reusit sa iasa singuri afara cateva ore, pana au fost gasiti de ceilalti :))))

          M-am amuzat teribil de aventurile astea, si ca sa inchei in acelasi ton, cu “nevazutul gropilor” va zic numai cum se termina un banc cu lilieci:

   “…. si ultimul liliac se intoarse dupa 5 minute plin de sange pe fata si ceilalti mirati il intreaba cum de s-a intors asa repede, si mai ales a facut rost si de sange in asa timp scurt. Acesta le zise:

 – Vedeti turla aia de biserica, in vale?

– Da, o vedem raspunsera ei…

-Na, eu nu am vazut-o!!”    :))))))

5 comments to Gropi, Andrenalina si Umor negru II

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
toateBlogurile.ro

Gazduire Web

Cauti ceva anume?

căutare personalizată