Ma au la blogroll:

  • Icon Iasmy

Parteneri

De Oxana_Aly, scris la December 20th, 2010

Parintii

Dupa ce ne-am nascut parintii se implica mai mult sau mai putin sa ne contureze, sa ne formeze pentru viata si chiar sa ne controleze prima parte a vietii sau pana ajungem sa spunem noi : Stop ! Majoritatea acceptam sfaturile parintilor considerandu-i mai intelepti, cu experinta de viata.. avem convingerea ca au dreptate iar pe cealalta parte preferam sa-i ignoram, sau le lasam impresia ca i-am ascultat si facem asa cum consideram ca e mai bine pentru noi.

Din punctul meu de vedere, parintii si-au castigat dragostea si respectul nostru de cand am devenit constienti, dar sa ii lasam sa ne faca viata asa cum considera ei ca e mai bine pentru noi? Niciodata… Fiecare e unic, fiecare are nevoie de propria experienta de viata, fiecare trece in felul sau si traim  sentimente pe care viata le ofera asa cum ne creem noi conjunctura.

Parintii vor deseori sa ne fereasca de toate problemele,  sentimentele urate, experientele neplacute, barfe care ne pot afecta si vor sa se asigure ca o ducem “bine”. Sa o ducem bine, in imaginatia lor inseamna de multe ori sa le facem pe plac. Acei oameni care au ascultat toata viata si sa zicem ca au o viata fara experiente neplacute, fara dureri, fara frici, o situatie stabila,  sunt deseori oameni neimpliniti. Cum ar putea sa ii placa unui adult sa faca cum zic mama sau tata? Nu-i place si totusi o face, pentru ca ii respecta, considera ei.

V-ati gandit ca in multe situatii va castigati respectul parintilor fiind independenti si realizand pe cont propriu ce v-ati propus? Chiar daca o perioada o sa le fie frica parintilor pentru voi, demonstrati-le ca sunteti capabili si fara ei, ca doar sunteti adulti. Ai o iubita care nu e pe gustul lor dar tu cu siguranta o doresti, ce faci? Nu pot sa raman impreuna cu ea petru ca nu e de acord mama sau  traiesti o experienta cu ea, poate de vis? Indiferent daca ramai sau nu cu ea, nu ai de ce sa regreti, la urma urmei ai mai invatat ceva de la viata.

Oare la sfarsitul vietii nu suntem mai fericiti cei care avem o experienta bogata care o putem impartasi, putem spune ca am trecut prin tot ce poate oferi viata? Sarac, bogat, dezamagit, fericit, trist, nervos, cu frica de ceva.. si felul in care reusim sa trecem peste toate acestea, ne face mai puternici si mai intelepti. Important este sa ai incredere in tine  si sa inveti din fiecare experienta pe care viata ti-o ofera.

Este valabil petru toti cei care nu fac anumite lucruri pe care si le doresc profund din cauza  parintilor sau pentru parinti: ganditi-va ca drumul acesta este al vostru, nu al lor!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
toateBlogurile.ro

Gazduire Web

Cauti ceva anume?

căutare personalizată