Ma au la blogroll:

  • Icon Iasmy

Parteneri

De Andreea Hosu, scris la December 18th, 2010

Poveste la un magazin de vise

Nu ca ar fi ceva iesit din comun acest fenomen al consumului de droguri la noi, dar uitandu-ne în jur, uneori aflam ca suntem implicati, ca spectatori.  Si forma de LEGAL, sub care sunt vândute plantele etnobotanice, nu face decât sa îmbie la consum, dar fara o educatie  în prealabil. La fel cum se preda în scoli educatia sexuala, educatia vitala în privinta consumului de droguri usoare ar trebui sa existe,de asemenea.  Cum dresam câinii,sa nu fuga de lânga noi, cum îi învtam sa socializeze, sa nu fie agresivi mai târziu..e ceva asemanator. :D Când ai prea multa libertate dintr-o data, ai tendinta sa fugi, sa o iei razna… Ma însel?

Sa-l prezint pe Cozmin.Un baiat ambitios,dornic de munca si de viata, în sensul bun.  S-a decis în vreme de criza sa plece din orasul natal,la Timisoara,unde avea promis un loc de munca. Au trecut lunile,viata lui era normala,cu bune si cu rele,dar era viata lui.  Nu prea iesea în oras la distractii,pentru ca nu cunostea orasul, si nici anturajul nu-l prea motiva.   Trecea timpul si el devenea din ce în ce mai interesat de viata de noapte,de distractie,de bautura.Chefuia seara de seara cu colegii de munca la vila în care statea în chirie.
La o petrecere , a “gustat” pentru prima data marijuana. Începuse sa-i placa,si apoi,tot ce vroia în weekend era sa fumeze ceva. Pierdea timpul învatând sa faca cuie, sa ruleze, sa traga-n piept, totusi, nemultumit fiind de moleseala care-l lua dupa ce fuma. A trecut ceva timp si nu l-am mai vazut. Recent descopar ca viziteaza frecvent magazinul de vise, arata groaznic si e mereu agitat, irascibil, cu o expresie ciudata pe chip. Cheltuie tot mai multi bani pe prafuri si bautura…Prietena lui l-a lasat, în perioada în care el era doar cu alcoolul. Ma întreb ce ar zice sa-l vada acum.. când tot ce face, face datorita si pentru praful Magic..


Interesant e sa vezi evolutia din afara..sa asisti cu mila la schimbarile unui om, sa-i plângi de mila când îl vezi cu câta nonsalanta prizeaza în fata ta…si de laudat ..când poti sa spui NU! atunci când esti servit. Plantele etnobotanice…se numesc asa pentru ca iti creeaza dependenta dintre tine si planta aceea. Dependenta dintre oameni si plante. Dependenta dintre adevaratul tu si ceea ce ti-ai dori sa simti, sa fii, sa vezi..
La prima vedere,aceste exemple par normale. Tipologia consumatorului nu o poti deslusi, decât în clipa în care-l vezi drogat. Si atunci,tot ceea ce stiai despre el înainte, nu mai are nicio valoare, pentru ca tocmai ai aflat cât a fost de slab. Incapabil sa spuna NU ! Incapabil sa-si formeze propriile principii si ziduri între ceea ce este si ceea ce ar vrea altii sa fie. Anturajul…ar fi pionul principal, dar si asa…trebuie sa te diferentiezi ca personalitate individuala.
Acest Cozmin parea tipul puternic, dar în realitate nu era asa. La 26 de ani, motivatiile lui i-au ramas euforia, halucinatiile, multele nopti în club, si dorinta poate, de a fi “în trend”. Azi nu mai poti sa vorbesti cu el 20 de minute fara pauza, pentru ca ai sa-l surprinzi, într-un moment de neatentie, ca prizeaza. Discret, fara ca tu sa-ti dai seama ce a facut. Are mereu un plic în geaca, si într-o zi e suficient ca sa simta ca traieste. E mereu cu batista la nas, racit.. spune el…
As spune ca mi-e dor de vechiul meu amic, dar vazându-i “evolutia”, am sa-l privesc ca pe oricare altul ca el, incapabila sa ajut..pentru ca ajutorul e inacceptabil.

Cei care nu sunt ca ei, sunt în minoritate, si nu li se iau nimic în serios. Eu am încercat sa ajut… TU AI ÎNCERCA?

Cu sinceritate,

Andreeahh

3 comments to Poveste la un magazin de vise

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
toateBlogurile.ro

Gazduire Web

Cauti ceva anume?

căutare personalizată