Ma au la blogroll:

  • Icon Iasmy

Parteneri

De DUHUL, scris la February 17th, 2010

Romanii si ratele la masini

Pe blogul lui  Vis Urat gasim cum inteleg romanii sa fie ajutati si cum prefera sa umble cu recuperatorii si bancile dupa ei in loc sa rezolve frumos problema cu ratele auto intarziate/neplatite.

Titlul articolului sau poate parea derutant, pana cand citesti despre ce este vorba, pe scurt: un neica cu rate, fara sperante de scapare, vrea sa lase masina oricui vrea sa o preia doar sa nu mai aiba de platit rate ca nu mai are de unde.  Ca o paranteza, daca esti intr-o asemenea situatie, decizia este corecta, pierzi o suma, dar macar dormi linistit.  Ridicolul apare in momentul cand publicitatea pe mai multe bloguri ii aduce clienti respectivului neica, cu intentii serioase, da, vreau masina, platesc mai departe ratele,casco si evident platesc si taxa de transfer a leasingului (care nu este mica, pentru nestiutori, atinge lejer un 500 euro). Brusc apare IAR lacomia, aceeasi care l-a dus in situatia respectiva pe neica nimeni: m-am lacomit acum cativa ani la masina noua pe care nu mi-o permit, ma lacomesc si acum, ca sunt mai multi interesati, si vreau bani pentru masina, ca de ce sa o dau gratis nu? Mai conteaza ca mai acopar cu ridicol cativa bloggeri inimosi care au dat anuntul gratis?

Pai mai fratzica, CE FACI?? Masina ta era acum cativa ani 12-13.000 noua, acum e 9000 tot noua, degeaba ai dat tu pana acum 8000 daca mai ai de platit inca 5000+casco, cine sa ti-o ia cu inca 1500 cat vrei tu, second si inca 500 transfer de dosar, am ajuns la 80% din pretul de noua?!! Tu cand te-ai gandit sa o dai ca vezi ca mai o luna maxim si vine banca sa iti bata la usa sa le dai cheia, stiai situatia in care esti si tremurai in botosei, iar daca te ajuta cineva sa scapi de belea ti se pare ca e prea putin? Nu te-ai gandit ca e putin DINAINTE  sa anunti peste tot ca nu vrei nimic, decat sa scapi de belea? Pai ITI MERITI SOARTA!

Care e soarta ta? Hai sa ti-o zic eu: am vrut prin decembrie sa iau o masina second hand, ceva dupa 2004, si am investigat ca un adevarat inginer: masini noi, ziare cu anunturi second-hand, site-urile de profil din Germania si nu in ultimul rand firmele de leasing, care au masini preluate de la idioti ca neica nimeni. Cea mai hilara oferta era evident la firmele de leasing, care aveau niste preturi la masinile recuperate efectiv egale cu preturile actuale la o masina noua de aceeasi marca, unde mai pui vreo 100.000km la bord si ceva zgarieturi nu? Intreb frumos oamenii abia stapanindu-mi rasul ce e cu gluma asta, si ei mi-au raspuns:  nu intelegem nici noi pe cei de la care le-am preluat, acum cativa ani e drept costa mai mult masina, acum, ei nu mai au bani si ca un facut din cauza crizei si masinile noi sunt mult mai ieftine. Am incercat sa le gasim clienti care sa preia leasingul si in unele cazuri le-am gasit, dar ei nu si nu, ca vor sume uriase pt a preda leasingul – 5000, 8000, 9000 euro ca ei “cam atat au dat” pana acum, si au si “lasat putin din pret”?!! Si bineinteles ca fac asta pana in ziua cand le luam masina.. si noi organizam licitatii cu sumele astea mari de recuperat iar dupa 2-5 licitatii in care tot lasam din pret, le dam la sume de 2 ori mai mici, doar ca sa le dam, iar pentru diferenta IL URMARIM IN JUDECATA pe cel care a contractat leasingul.. Asta e soarta ta!! Nu ajunge ca ai fost odata prost, mai tre sa locuiesti si pe la rude ca sa realizezi ca mai bine lasai leasingul altuia chiar si cu zero, numai sa scapi de belele…

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
toateBlogurile.ro

Gazduire Web

Cauti ceva anume?

căutare personalizată