Ma au la blogroll:

 • Icon Iasmy

Parteneri

De DUHUL, scris la March 3rd, 2010

Oul Kinder – varianta poloneza

Deloc original, acest post este preluat la intelegere cu autorul, prea simpatic pentru a nu fi popularizat. Apropo de asta, succes in continuare cu noul  blog!

2001. Linga aeroportul nou (pe atunci cu un terminal inca in constructie) din Munchen. Mai bine zis, aici.

110 romani. 60 polonezi si 30-40 turci. Romanii dulgheri si monteuri de prefabricate, polonezii si turcii fierari.

Povestea e scurta. Lui Michal, un fierar polonez ii vine familia intr-o simbata in vizita. Parca era ziua lui. Mama, tata cu cutii de prajituri, papica de-a lor si votca. Destul de multa, finca aveau si portbagaj suplimentar pe capota. Michal era sef de echipa, deci avea multe gitlejuri de udat.

Au mincat, au baut, au cintat, s-au imbatat. Clasic ca o mazurca de Chopin. Cine a iesit din tipar a fost mosul, tatal fierarului. Care s-a luat dupa si mai clasica vorba a unor secui de-ai mei, dulgheri doctori in lemn: aseara domnul cel batrin mincat bine, beut bine, dimineata sculat mort!

Detaliile le-am aflat ulterior de la omologul meu polonez, Jerzy: cica Michal a vrut sa evite birocratia cu dusul mortului inapoi in Polonia, cu costuri mari, si pur si simplu l-a indesat pe taica-su in portbagajul de pe capota in ideea ca oricum nu-i controleaza nimeni la granita. Si-a plecat cu maica-sa in si cu taica-su pe masina spre Opole, Polonia. Au trecut cu bine granita si  de usurare au oprit intr-o parcare. Un drum la toaleta, o cafea, un sandwich. La iesire, surprise: ia masina de unde nu-i!

Stiu ca nu-i de ris, dar nu pot sa nu ma intreb, oare ce mutra o fi facut hotul cind a deschis “oul Kinder”?

6 comments to Oul Kinder – varianta poloneza

 • Marius

  Si in plus designu’ e de cacat, abia se poate citi, dupa 2 min ma dureau ochii, si ai plin de plugin-uri imbecile care ma enerveaza. Mai bine las-o balta…

 • Marius

  aaa uitasem o chestie… ai un blogroll de bagator de seama pupincurist cu persoane care probabil nu au auzit in viata lor de tine… tipic pentru bloggerii de 3 lei legatura…

 • @Marius: Atacurile directe la persoana nu sunt permise pe acest blog, asa ca commenturile respective vor fi sterse. In rest e parerea ta pe care ai tinut sa o faci publica, probabil ca blogul sau site-ul tau este un model de frumusete integrata in absolut identica marelui tau maestru spiritual. Accept critici constructive insa, daca nu iti place “culoarea” blogului, poti sa o spui frumos, sau poti sa vizitezi exact ce iti place, fara sa arunci cu noroi pe aici. Referitor la blogroll, stiu ca vei fi nefericit sa afli ca pe 5 ii cunosc personal, iar pe restul ii citesc si imi plac multe articole de-ale lor, nu le-am cerut nimic in schimb pentru a fi in blogrolul meu si nici nu o fac, asa ca sunt perfect indiferent si nu “pupincurist”(?!) In rest, sa fii tu sanatos..

 • L-o fi gasit mort. Se poate respira in cutia aia?

 • Victor

  isabella ariane: Daca am citit si eu acelasi articol cu cel la care comentezi dumneata, atunci eu nu inteleg CE anume vrei sa spui (cu exceptia cazului in care fie presupui posibilitati magice pt acel tip de portbagaj, fie crezi in interventia divina directa): CUM altfel ai fi crezut ca puteau gasi “aia” persoana din portbagaj decat moarta, cata vreme tocmai pt ca fusese deja moarta o plasasera acolo? Credeai ca inviase, de-ti faceai griji pt respiratie? Sau credeai ca – asa mort – trebuia sa respire si la deschiderea portbagajului “s-o tuleasca” de-acolo?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
toateBlogurile.ro

Gazduire Web

Cauti ceva anume?

căutare personalizată